Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мила Кунис и Аштън Къчър събраха над $30 млн. за Украйна

Стивън Спилбърг и съпругата му дариха 1 млн. долара на хуманитарни организации

„Не спирайте да дарявате“, призоваха Мила Кунис и Аштън Къчър. Снимка: Стопкадър/Инстаграм - Мила Кунис и Аштън Къчър събраха над $30 млн. за Украйна

„Не спирайте да дарявате“, призоваха Мила Кунис и Аштън Къчър. Снимка: Стопкадър/Инстаграм

Над 30 млн. долара в помощ на Украйна е събрала инициативата, подкрепена от Аштън Кътчър и Мила Кунис. Актьорското семейство съобщи новината в Инстаграм. Подкрепата им ще бъде разпределена между две организации, които помагат на бежанците от страната – „Flexport“, която извършва доставки на стоки от първа необходимост в центровете за бежанци в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова, и „Airbnb“, която осигурява безплатно временно настаняване на нуждаещите се.

Над 65 хил. души са допринесли за каузата, като 3 млн. долара от даренията идват от самото актьорско семейство. Кунис, която е родом от Украйна, коментира:

„Изключително сме ви благодарни за подкрепата, може и да сме много далеч от разрешаването на проблема, но колективните ни усилия ще осигурят по-добро посрещане на толкова много хора, които тепърва се впускат в неясното си бъдеще“.

„Нашата работа не е приключила“, допълни и Къчър, като увери, че всеки долар „ще бъде приеман така, сякаш е дошъл от нашия джоб – с уважение към работата, посветена на изкарването му, с доброто намерение, с което е дарен, и с желанието да бъде максимално добре употребен, за да помогне на хората в нужда.“

„Не спирайте да дарявате – насърчи Кунис почитателите си. – Това е само началото на едно много, много, много дълго пътуване.

Вижте още: МИЛА КУНИС И АШТЪН КЪЧЪР ДАРЯВАТ $З МЛН. ЗА УКРАЙНА

Актьорското семейство започна инициативата в първите дни на март, дарявайки 3 млн. долара. Само за няколко дни тази сума е нараснала до 34 млн. долара.

Стивън Спилбърг дари $1 млн. за Украйна 

Вече трета седмици след началото на руската инвазия в Украйна подкрепата от Холивуд не секва. След дарението на Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс на стойност от 1 млн. долара за Върховния комисариат на ООН за бежанците, 1 млн. долара е отделило и семейството на Стивън Спилбърг и Кейт Капшоу. Двамата ще разпределят средствата на пет организации в помощ на бежанците и хората, останали в Украйна – Полския червен кръст, полската организация „Humanitarian Action“, „World Central Kitchen“, „Hebrew Immigrant Aid Society“ и „Urgent Action Fund“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg