Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мила моя мамо, ще те убия, пее руски детски хор (видео)

Песента на „Рамщайн“ - бурно аплодирана от неразбралите текста родители в Деня на детето

„Майка“, музика: Тил Линдеман, текст: Рихард Круспе. Изпълнява хорът към детското естрадно студио „Апельсин“, град Саратов. - Мила моя мамо, ще те убия, пее руски детски хор (видео)

„Майка“, музика: Тил Линдеман, текст: Рихард Круспе. Изпълнява хорът към детското естрадно студио „Апельсин“, град Саратов.

Едно видео отпреди година и половина набира почитатели и отрицатели в социалните мрежи със скоростта на легендите за синия кит, но клипът все пак е истински. Проблемът е, че е трудно да решим дали това, което виждаме, не е никак смешно и дори е отвратително – или напротив, черният хумор е част от изкуството, и тези деца, заедно с техните ръководители, трябва да бъдат поздравени.

Във видеото виждаме момент от юбилейния концерт на хора към детското естрадно студио „Апельсин“ от град Саратов на 1 юни, Денят на детето. Залата е пълна, най-отпред, естествено, са гордите майки и бащи, баби, дядовци и други роднини на малките таланти. Децата – на видима възраст между 7 и 12 години – облечени с бели ризи и черни панталони/поли, с плитки и панделки при момичетата – имат строго-невинния, но въодушевен вид, познат от по-старите съветски филми. Само че пеят на немски.

Немският е езикът на Моцарт, Бетовен и Вагнер, но песента няма нищо общо с класиците, нито дори с Кончита Вурст. Децата пеят Mutter на „Рамщайн“. Или както обявява водащата на концерта:

„Музыка: Тиля Линдемана, слова: Рихарда Круспе, „Мать“!“  

Който е слушал поне няколко думи от песента на „Рамщайн“, знае, че те не са в духа в на „Мила моя мамо, сладка и добричка“, „Майчице, свята“ или пък „Каква невеста си била ти, мамо“ – а точно обратното. Тил Линдеман и Рихард Круспе са разказвали, че песента е препратка към собствените им нещастни детства. Думите разказват история на дете, родено не от майчина утроба, а като резултат от експеримент. То няма нито баща, нито майка. Детето описва намеренията си да убие майка си, „която никога не то е родила“, и плана си, който привежда в изпълнение…

Изглежда обаче никой от публиката не знае немски, защото в края на песента залата избухва в аплодисменти, а пред сцената се подрежда опашка от родители, желаещи да поднесат цветя. Не се знае как са реагирали, когато са научили за какво са пели децата им – но дано да са проявили чувство за хумор.

https://youtu.be/EMJx5nzubpc

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90