Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Милен Русков с наградата на ЕС за литература

Писателят Милен Русков ще получи отличието на 18 ноември в Брюксел. - Милен Русков с наградата на ЕС за литература

Писателят Милен Русков ще получи отличието на 18 ноември в Брюксел.

Милен Русков ще получи наградата за литература на Европейския съюз за 2014 г. за романа си „Възвишение“. Новината разкри в сайта си издателство „Жанет 45“, което издава книгите му.

Името на Русков бе съобщено днес на Франкфуртския панаир на книгата, който е домакин на церемонията по обявяване на имената на лауреатите на ЕС. Имената на победителите бяха обявени от европейския комисар по въпросите на образованието, културата, многоезичието, младежта и спорта г-жа Андрула Василиу.

За втори път България е сред държавите, излъчващи носител на европейската литературна награда – Албания, Великобритания, Гърция, Исландия, Латвия, Лихтенщайн, Малта, Сърбия, Турция, Холандия, Черна гора и Чехия.

Официалното връчване на отличието ще бъде на 18 ноември в Брюксел. Освен приза, Русков ще получи и парична премия от 5000 евро.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах