Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отмениха финансирано от МВР българско представление в Македония

Гастролът на „Вражалец“ бе подпомогнат и от Милен Врабевски, спонсор на трите български културни клуба в съседната държава

„Вражалец“ трябваше да се играе при вход свободен в три македонски града. Снимка: Театър „Мелпомена“ - Отмениха финансирано от МВР българско представление в Македония

„Вражалец“ трябваше да се играе при вход свободен в три македонски града. Снимка: Театър „Мелпомена“

Спектакълът „Вражалец“ на театър „Мелпомена“, финансиран от Милен Врабевски и МВР, трябваше да замине на турне в три македонски града, съобщават медии от РС Македония. Милен Врабевски е познат в съседната държава като създател и спонсор на трите български културни клуба в Скопие, Битоля и Охрид, които предизвикаха стълкновения и станаха повод за остри разпри между двете държави.

„Вражалец“ с участието на Любомир Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова щеше да се играе на 1 февруари в Битоля, на 2 февруари – в Щип, а на трети – в Струмица. Входът за пиесата бе обявен като свободен, а финансирането беше осигурено от Министерството на вътрешните работи на България и Фондация „Българска памет“ на Милен Врабевски.

От Фондация „Българска памет“ обаче съобщиха във Фейсбук, че гостуването се отменя:

„Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието поради възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие там. Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката „Вражалец“ няма как да гостува в Северна Македония на този етап“.

Спектакълът по Ст. Л. Костов е продукция на Плевенския театър.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90