Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Милена Славова: Сигурно вече съм хомофоб

Начинът на организиране на гей прайда е погрешен, доразви тя тезата си по Нова

Милена Славова възмутено защити позицията си в сутрешния блок. Снимка: Стопкадър от Нова - Милена Славова: Сигурно вече съм хомофоб

Милена Славова възмутено защити позицията си в сутрешния блок. Снимка: Стопкадър от Нова

„Не се извинявам за думите си”, повтори Милена Славова в сутрешния блок на Нова телевизия. Темата на разговора беше постът ѝ за гей прайда, заради който тя беше блокирана от Фейсбук:

„Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И НЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ДУМИТЕ СИ”.

„Страшен хейт беше, затвориха ми фейсбука и чак на третия ден тръгнаха поддръжниците”, заяви рокпевицата.

Тя разказа, че е написала мнението си в социалната мрежа три дни след прайда, защото е попаднала на снимки, които са я възмутили.

„Някой качил сравнение между знаменосците някога – хора с мустаци и достойнство, и знаменосците сега – някакъв си забил българското знаме в задника”, възмутено разказа Милена повода за реакцията си.

Тя се впусна в разсъждения за децата, които нямат избор и се налага да гледат тези „възмутителни прояви” по улиците, за свои приятели с хомосексуална ориентация, които също се дистанцирали.

„Като гледам тези  неща, сигурно вече съм хомофоб”, заяви Милена Славова и допълни: „Аз не парадирам, че харесвам мъже. Това си е лична работа – с кого си лягаш вечер.”

В спор с Милена влезе транссексуалната Елза Парини, която каза, че е  дълбоко разочарована от Милена Славова.

„Тя ми беше идол в детските години”, добави 7 години по-младата шоузвезда и попита: „Камелия се облече в българското знаме, защо не споменавате нищо за нея?”.

„Май не усещате дебелата разлика”, беше отговорът на Милена.

Двете дами влязоха в спор и за начина, по който трябва да се организират подобни събития. Според Милена, трябва да се постъпва като на рокконцерт – наемат си зала, плащат си охраната и „не ходите по улиците, където не искаме да ви гледаме”.

Елза Парини заяви, че организаторите на прайда плащат за много от нещата по организацията, включително и за частна охрана, а провеждането на прайда в центъра е гаранция, че ако има насилие, каквото често се проявява към гей хората, то ще бъде видяно.

Милена Славова приключи с обобщението:

„Значи ние можем да сме културни и скромни, а вие сте арогантни”.

Певицата промотира и новия си албум с акустични изпълнения на най-известните ѝ песни.

Цялото участие на Милена Славова в сутрешния блок на Нова

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg