СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Милионер ремонтира унищожения от градушката покрив на „Земята и хората“

Покривът на "Земята и хората" скоро ще бъде ремонтиран. - Милионер ремонтира унищожения от градушката покрив на „Земята и хората“

Покривът на "Земята и хората" скоро ще бъде ремонтиран.

Спонсор ще дари парите, необходими за ремонтирането на съсипания от градушката в София през месец юли стъклен покрив на „Земята и хората“. Наложи се музеят да бъде затворен, тъй като стана опасен за посетителите. Заради липса на пари Министерството на културата е в невъзможност да реагира и веднага да покрие щетите. 

„Каолин“ АД ще финансира закупуването на материалите, необходими за подмяната на близо 300 кв м от стъкления покрив на музея. Част от средствата за ремонта ще бъдат поети от застраховката на културния институт, но тъй като те са недостатъчни, управата на музея реши да търси помощ от частни дарители.

От „Земята и хората“ твърдят, че са открили спонсора си по щастлива случайност. Робърт Линдеман-Берк – управляващ съдружник в „Кварцверке“ ООД и председател на Надзорния съвет на „Каолин“ АД, разбира за щетите по време на посещение в музея и спонтанно решава да предостави неодостигащите средства за ремонта на покрива.

„За нас това е въпрос на принцип и то не само, защото музеят е свързан с нашия бранш, но и защото той е посещаван от много деца и младежи, които чрез него развиват интерес към геологията и минното дело‘‘, казва Линдеман-Берк.

„Случайност може би няма, защото „Каолин“ е най-подходящият спонсор за нашия музей“, твърди директорът на „Земята и хората“ Чавдар Начев.

Председателят на надзорния съвет на "Каолин" Робърт Линдеман-Берк на разходка в музея.

Председателят на надзорния съвет на „Каолин“ Робърт Линдеман-Берк на разходка в музея.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС