POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Минеков назначи двама от старите си заместници в Министерството на културата

Освободи бившата си заместничка Весела Кондакова

Борислава Танева и Пламен Славов. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС - Минеков назначи двама от старите си заместници в Министерството на културата

Борислава Танева и Пламен Славов. Снимка: Боби Тошев/БГНЕС

Борислава Танева и Пламен Славов се завръщат като заместник-министри в културата, съобщиха от Министерския съвет. И двамата новоназначени са заемали същия пост през 2021 г. заедно с Весела Кондакова, която остана част и от екипа на Атанас Атанасов в коалиционния кабинет. Сега служебният министър на културата е освободил нея и Юрий Вълковски, като е върнал на постовете им двамата си заместници от миналата година.

След като през декември 2021 г. в Министерството на културата беше назначен екипът на вече бившия министър Атанас Атанасов, Велислав Минеков реагира публично в профила си във Фейсбук:

„С оглед на днешните назначения не ще бъда способен да запазя мълчание в следващите традицията 100 дни. Завръщането на мафията преоблечена в кадифе и коприна не беше желанието на нашия протест. Оставам същият“.

Тогава Кондакова бе оставена като заместник, а другите две места бяха заети от Юрий Вълковски и арх. Бойко Кадинов. През април 2022 г. Бойко Кадинов, който отговаряше за паметниците на културата, подаде оставка. След напускането му никой не беше назначен на негово място и министерството остана само с двама заместник-министри. Явно проф. Минеков ще запази тази конфигурация.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg