Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Минеков освободи съветника си Светослав Трайков от борда на НДК

Не се посочват причините

Светослав Трайков (в лилaво) пред Министерския съвет нa aнтипрaвителствените митинги през 2020 г. Снимкa: Гергaнa Костaдиновa/БГНЕС - Минеков освободи съветника си Светослав Трайков от борда на НДК

Светослав Трайков (в лилaво) пред Министерския съвет нa aнтипрaвителствените митинги през 2020 г. Снимкa: Гергaнa Костaдиновa/БГНЕС

Министерството на културата обяви официално, че освобождава Светослав Трайков от съвета на директорите на НДК, където той беше назначен от квотата на ведомството, управлявано от Велислав Минеков. Пост в страницата на министерството съобщава за отстраняването, без да конкретизира причините за него.

Светослав Трайков е от най-противоречивите фигури в администрацията на служебното правителство. Той беше един от видните участници в протестите срещу кабинета „Борисов 3“ и главния прокурор Иван Гешев през лятото на 2020 г., но преди това е бил активист на ГЕРБ във Варна. Бил е част от проекта на Николай Бареков „България без цензура“ и кандидат за депутат от партията на Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ на изборите през пролетта на 2021 г. Трайков има съдимост за шофиране в нетрезво състояние. Беше и обвиняем по дело за акцията по спиране на метрото в София през 2020 г., но съдът го оправда.

Не се посочва остава ли Трайков на останалите си длъжности в министерството. В Деня на народните будители той бе избран да прочете приветствие от отсъстващия Минеков към присъстващите на церемонията за наградите „Златен век“ в Зала „Средец“.

Предстои назначаване на нов член на Съвета на директорите на НДК, казват от Министерството на културата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90