Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Министър Атанасов доведе лично новия директор в Националния филмов център

Първата проява на Петър Тодоров ще бъде връчване на наградите на победителите в „Златен ритон”

От ляво надясно: досегашният директор на НФЦ Камен Балкански, министърът на културата Атанас Атанасов и новият директор на НФЦ Петър Тодоров. Снимка: Министерство на културата - Министър Атанасов доведе лично новия директор в Националния филмов център

От ляво надясно: досегашният директор на НФЦ Камен Балкански, министърът на културата Атанас Атанасов и новият директор на НФЦ Петър Тодоров. Снимка: Министерство на културата

Символично предаване на ключовете от директорския кабинет се състоя днес в Националния филмов център, съобщиха от институцията. Министър Атанас Атанасов лично доведе и представи на екипа на НФЦ новия изпълнителен директор Петър Тодоров, избран с конкурс в Министерството на културата за петгодишен мандат.

Изпълняващият длъжността досегашен директор Камен Балкански подари на министъра и на наследника си книгата „Киното в България” от проф. Александър Грозев, като обобщи ситуацията с думите:

„Не ние, а киното е важно”.

Първата обществена проява на новия директор на НФЦ ще бъде връчването на наградите на победителите по време на закриването на ХХVІ фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон” утре, 23 февруари, в Дома на киното.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС