Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Министърът на културата изненадан от тревогите за Младежкия театър

Твърди, че Министерството на културата категорично подкрепя театъра

„Подкрепата на Министерството на културата никога не е била под въпрос“, заяви министър Атанас Атанасов. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Министърът на културата изненадан от тревогите за Младежкия театър

„Подкрепата на Министерството на културата никога не е била под въпрос“, заяви министър Атанас Атанасов. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

„За мен беше голяма изненада да разбера за притесненията на ръководството на Младежкия театър чрез социалните мрежи, защото имах дълга среща с Михаил Байков – директор на театъра, на която обсъдихме казуса. Подкрепата на Министерството на културата никога не е била под въпрос. По решението на този въпрос Министерството на културата работи съвместно с театъра.“ Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес Атанас Атанасов. Краткото му изявление е по повод казуса с отнемането на части от имота на Младежкия театър „Николай Бинев“ в полза на КЕВР.

Вижте още: КЕВР ИСКА ДА ОТНЕМЕ ЧАСТИ ОТ МЛАДЕЖКИЯ ТЕАТЪР

Ден по-рано в открито писмо ръководството на театъра подчерта, че от 25 февруари до днес няма официална реакция на Министерство на културата по казуса, а в Министерството на регионалното развитие очакват становището на министъра, за да вземат окончателно решение.

В този смисъл е и отговорът, публикуван от председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, под публикацията за министерската реакция във Фейсбук:

„В защита на колегите от Младежки театър „Николай Бинев“ държа да отбележа, че за мен също е голяма изненада, че министър Атанасов е изненадан от реакциите в социалните медии, тъй като с официално писмо Съюзът на артистите информира за проблема и него, и МРРБ и Комисията по култура и медии към Народното събрание, която единствено реагира на заседанието си още на 5 май 2022 г. До този момент и от двете институции нямаме отговор на сигнала“.

Днес по-рано и зам.-кметът на София Мирослав Боршош апелира премиерът Кирил Петков да подкрепи театъра.

МИРОСЛАВ БОРШОШ КЪМ КИРИЛ ПЕТКОВ: НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА МЛАДЕЖКИЯ ТЕАТЪР!

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах