Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Министърът на културата поздрави поети, четейки техни стихове

Видеообръщението е записано по време на принудителната му карантина

Министърът на културата Атанас Атанасов в стопкадър от своя поздрав - Министърът на културата поздрави поети, четейки техни стихове

Министърът на културата Атанас Атанасов в стопкадър от своя поздрав

Министърът на културата Атанас Атанасов почете поетите Маргарита Петкова и Добромир Банев в специално видеообръщение. Министърът е с Ковид и още е в карантина.

Във видеото, публикувано от Добромир Банев, Атанасов чете две стихотворения от новата им обща стихосбирка „Абсурдни времена” и се извинява на двамата поети, че не е присъствал на премиерата на книгата на 10 февруари.

„Много се радвам, че ето сега ще имам това бижу (книгата), с което времето ще тече по-леко. Много се надявам, че когато се видим на живо, ще се съгласите да ми напишете няколко думички. Специални поздрави на госпожа Маргарита Петкова и на г-н Добромир Банев за това бижу. Моите поздравления, желая ви целия успех на света и се надявам, че тази вечер ще празнувате подобаващо. До нови срещи!“, казва във видеото министърът на културата.

Добромир Банев отвръща с благодарност в поста си във Фейсбук:

„С Маргарита Петкова благодарим сърдечно на министъра на културата Атанас Атанасов! Той не можа да присъства на премиерата по обективни причини, но пък ни поздрави с това видеообръщение снощи, прочитайки две от нашите стихотворения, включени в „Абсурдни времена“. Такъв жест не се забравя!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах