Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Министърът на културата ще купува билети за културни събития с парите за цветя

Ще бъдат осигурявани билети за деца, започва се с ансамбъл „Филип Кутев”

Министърът на културата Атанас Атанасов. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Министърът на културата ще купува билети за културни събития с парите за цветя

Министърът на културата Атанас Атанасов. Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Сто и шейсет деца ще получат безплатен достъп до спектаклите за 70-годишнината на ансамбъл „Филип Кутев“, съобщиха от Министерството на културата. Министър Атанас Атанасов е предложил оттук нататък разходите за традиционните кошници с цветя да бъдат пренасочени към купуване на билети и осигуряване на достъп за ученици от различни училища и паралелки по изкуства до максимално широк спектър от културни събития.

„Всичко започва с малки стъпки. Няма по-голяма подкрепа за един творец от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, посещението на културно събитие е като мастърклас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и приложим тази идея за целия културен календар, не само в София“, споделя министър Атанасов.

На концертите на „Филип Кутев“ ще присъстват деца от Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“, Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров“ и фолклорните паралелки към 144-то СУ „Народни будители“.

Концертите, посветени на значимия юбилей, започват днес, 18 февруари, в Зала 1 на НДК и в три поредни дни ще бъдат с различна тематика и концепция –„Началото“, „Пътят“ и „Наследството“. Специални гости на сцената ще бъдат ансамблите „Пирин“ и „Тракия“, както и ученици от Националното училище за танцово изкуство, Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев”, Националното училище за фолклорни изкуства „Широка лъка”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах