Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Министерство на културата: Не сме искали обществена поръчка за Блатечки

„По време на фактическите проверки [в Бургаския театър] не са коментирани по никакъв начин името и получените хонорари от актьора Асен Блатечки“, съобщават от Министерството на културата. Снимка: БГНЕС  - Министерство на културата: Не сме искали обществена поръчка за Блатечки

„По време на фактическите проверки [в Бургаския театър] не са коментирани по никакъв начин името и получените хонорари от актьора Асен Блатечки“, съобщават от Министерството на културата. Снимка: БГНЕС

„В одитния доклад няма констатации, изводи и препоръки, свързани с договори за възлагане на роли на актьора Асен Блатечки в Драматичен театър „Адриана Будевска“ в гр. Бургас“, се казва в официално съобщение на Министерството на културата. Висшето арт ведомство попадна в бюрократичен парадокс – според информация на „Дарик“, държавни одитори са поискали да бъде пусната обществена поръчка за участието на актьора в Бургарския театър, защото ролите му се менажират от частна фирма, а хонорарите на Блатечки надвишават прага от 20 хил. лв. годишно.

„През месец февруари 2016 г. е извършен планиран одит в Драматичен театър „Адриана Будевска“, гр. Бургас. Одитът бе извършен от Звеното за вътрешен одит в Министерство на културата. По време на фактическите проверки не са коментирани по никакъв начин името и получените хонорари от актьора Асен Блатечки. Одиторът, извършил проверката, не е искал да бъде обявена обществена поръчка за ролите на актьора“, гласи изявление на Пресцентъра на Министерството на културата.

Според ведомството, изнесената информация в публичното пространство не отговаря на действителността.

Вижте още: ЗЛАТНАТА КОКОШКА АСЕН БЛАТЕЧКИ И ЗЛИЯТ Й СТОПАНИН

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах