Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Министерство на здравеопазването отрече за Ковид ограниченията в София

Ще търсят обяснение от директора на столична РЗИ за допуснатата грешка

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Министерство на здравеопазването отрече за Ковид ограниченията в София

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Няма да има ограничения в капацитета на културните и други прояви на територията на столицата заради нова вълна от Ковид-19. Това стана ясно от публикувано на страницата на Министерство на здравеопазването (МЗ) съобщение.

„Изнесената от директора на Столичната РЗИ информация, че „София навлиза в червена зона и предстои издаване на заповед за налагане на ограничения“ не отговаря на истината – гласи изявлението в сайта на МЗ. – 14-дневната заболяемост към днешна дата за района на София град е 89/100 000, което съгласно приетия Национален план за справяне с пандемията от SARS-COV-2, не изисква налагането на допълнителни ограничения. На директора на Столична РЗИ е поискано обяснение за допуснатата грешка.“

По-рано тази сутрин директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев заяви в ефира на Би Ти Ви, че предстои от утре да бъдат въведени ограничения в конгресно-конферентните събирания, спортните събития, културните събития, кафенета, ресторанти, места за настаняване и учебни заведения.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90