Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Министерството на културата обяви официален празник на пиарите

В момента секторът за връзки с обществеността е един от най-активно развиващите се у нас

Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийски университет е едно от десетте висши учебни заведения, където се обучават бъдещите пиари. Снимка: ФЖМК - Министерството на културата обяви официален празник на пиарите

Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийски университет е едно от десетте висши учебни заведения, където се обучават бъдещите пиари. Снимка: ФЖМК

7 юли вече ще се отбелязва като професионален празник на специалистите по връзки с обществеността, съобщи пиар отделът на Министерството на културата. Министерският съвет е приел предложението, направено от министър Банов по инициатива на браншовите организации в сектора – Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на ПР агенциите, Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, Европейската асоциация на комуникационните директори и Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти.

На 7 юли 2005 г.  представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободните специалисти, се събират и обединяват около един Етичен кодекс. Този документ се превръща в основата на обединяването на целия сектор, както и на създаването на основните правила, препоръчителни за професионалната дейност на специалисти и компании.

Секторът на връзките с обществеността е един от най-динамично развиващите се в икономиката. В 10 български университета има специалности, свързани с този бранш, а броят на работещите в сектора надхвърля 20 хиляди души, уточняват от Министерство на културата.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах