Министерството на културата обяви официален празник на пиарите

В момента секторът за връзки с обществеността е един от най-активно развиващите се у нас

Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийски университет е едно от десетте висши учебни заведения, където се обучават бъдещите пиари. Снимка: ФЖМК - Министерството на културата обяви официален празник на пиарите

Факултетът по журналистика и масова комуникация към Софийски университет е едно от десетте висши учебни заведения, където се обучават бъдещите пиари. Снимка: ФЖМК

7 юли вече ще се отбелязва като професионален празник на специалистите по връзки с обществеността, съобщи пиар отделът на Министерството на културата. Министерският съвет е приел предложението, направено от министър Банов по инициатива на браншовите организации в сектора – Българското дружество за връзки с обществеността, Българската асоциация на ПР агенциите, Асоциацията на специалистите по комуникации в общините, Европейската асоциация на комуникационните директори и Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към Съюза на българските журналисти.

На 7 юли 2005 г.  представители на всички асоциации, на бизнеса, на свободните специалисти, се събират и обединяват около един Етичен кодекс. Този документ се превръща в основата на обединяването на целия сектор, както и на създаването на основните правила, препоръчителни за професионалната дейност на специалисти и компании.

Секторът на връзките с обществеността е един от най-динамично развиващите се в икономиката. В 10 български университета има специалности, свързани с този бранш, а броят на работещите в сектора надхвърля 20 хиляди души, уточняват от Министерство на културата.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg