Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Минути преди Великден гледаме концерта на Бочели в Дуомо

„България он еър“ ще покаже запис от събитието в празната миланска катедрала

На Великден в Миланската катедрала нямаше литургия - можеше да се чуе единствено гласът на Андреа Бочели и звукът от органа. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Минути преди Великден гледаме концерта на Бочели в Дуомо

На Великден в Миланската катедрала нямаше литургия - можеше да се чуе единствено гласът на Андреа Бочели и звукът от органа. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Запис от изпълнението на Андреа Бочели в празната катедрала в Милано ще покаже телевизия „България он еър“ в навечерието на Великден, 18 април. Вратите на Дуомо в Милано отвориха врати на 12 април, католическия Великден, специално за концерта на тенора „Музика за надежда“. У нас ще го гледаме на Велика събота от 23,20 ч.

Бочели си партнира единствено с органиста. Заедно те изпълниха специално аранжирани за глас и орган свещени арии, сред тях „Аве Мария“, „Panis Angelicus“, „Domine Deus“. На финал през вратите на храма прозвуча „Amazing Grace“ без музикален съпровод.

Идеята за концерта бе на кмета на Милано – един от най-засегнатите от вируса COVID-19 италиански градове. Той отправя необикновена покана към Бочели – да повдигне духа на нацията и света, като точно на Великден пее в най-известната миланска катедрала, но сам, единствено под акомпанимента на органа в Дуомо. Дни след изпълнението стана ясно, че „Музика за надежда“ е гледан от над 36 млн. души в над сто държави. И до днес продължава да държи челни позиции в секцията „Набиращи популярност“ на Ютюб.

Андреа Бочели е един от най-успешните класически артисти в световен мащаб. Има 20 издадени албума, от които са продадени над 70 милиона копия в цял свят. Изпълнявал е дуети със Селин Дион, Кристина Агилера, Лаура Паузини, Ед Шийрън, Дуа Липа и със сина си Матео Бочели.

„България он еър“ излъчва концерта у нас в партньорство с „Юнивърсъл мюзик груп“ и Ютюб.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90