Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Мирослав Боршош е новият зам.-кмет на София по културата

Кметът Йорданка Фандъкова и Мирослав Боршош като директор на НДК през 2015 г. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков - Мирослав Боршош е новият зам.-кмет на София по културата

Кметът Йорданка Фандъкова и Мирослав Боршош като директор на НДК през 2015 г. Снимка: Румен Добрев/Площад Славейков

Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ на Столична община, съобщават от кметството. Той заема мястото на доц. д-р Тодор Чобанов, който бе освободен преди дни от поста с основание забавяне на проекта по реставрацията на минералните бани в „Овча купел“ и „Горна баня“. 

Мирослав Боршош бе директор на НДК от 2015-а до 2017 г., когато бе уволнен от министър Лиляна Павлова с обвинения в разхищения на средства за обновяването на Двореца на културата за домакинството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Боршош бе оправдан на първа инстанция.

Новият зам.-кмет по културата е завършил „Културология“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Бил е главен редактор на в. „Новинар“ и сайта „Всеки ден“. Организатор на театрални фестивали, продуцент на събития в културата.

Като директор на НДК създаде емблематичните културни пространства Литературен клуб „Перото“, Театър „Азарян“ и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Носител е на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg