Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мирослав Боршош освободен като директор на НДК

Борислав Велков, досегашен член на Съвета на директорите, застава начело на Двореца

Мирослав Боршош бе назначен за изпълнителен директор на НДК през 2015 г. Снимка: Емил Георгиев - Мирослав Боршош освободен като директор на НДК

Мирослав Боршош бе назначен за изпълнителен директор на НДК през 2015 г. Снимка: Емил Георгиев

Мирослав Боршош е освободен от поста изпълнителен директор на НДК от министър Лиляна Павлова. Променен е и съставът на Съвета на директорите на Двореца, съобщи Би Ти Ви. Досегашният председател на Съвета, Борислав Велков, е назначен за изпълнителен директор на института.

Причините за смяната са „системно неизпълнение на указания, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите“.

Според разпространено от правителството и цитирано от телевизията съобщение, действията на досегашния изпълнителен директор „поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на европейското председателство”.

За председател на новия Съвет на директорите ще бъде избрана Таня Митова.

„Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона – посочи Мирослав Боршош във Фейсбук малко след като бе разпространена новината за освобождаването му. –  Не приемам да се поставя под съмнение доброто управление на Двореца при положение, че промяната на НДК е безспорна и видима за всички.“

Мирослав Боршош бе директор на НДК от края на 2014 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах