Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мирослав Боршош става шеф на НДК

Мирослав Боршош е завършил културология, занимава се с продуциране на арт събития.   - Мирослав Боршош става шеф на НДК

Мирослав Боршош е завършил културология, занимава се с продуциране на арт събития.

Мирослав Боршош ще бъде назначен за шеф на НДК, научи „Площад Славейков“. Продуцентът на арт събития ще влезе в борда на директорите на Националния дворец на културата, който всеки момент ще бъде вписан в Търговския регистър.

Преди седмица от Министерството на културата бе обявен състава на борда на НДК – Оли Груева, Валентин Кръстев, Диана Русанова, Камен Кирилов и Райна Гегова. Дни по-късно стана ясно, че някои ще бъдат оттеглени. Един от тях е Камен Кирилов, бивш кадър на в. „Капитал“, а в момента управлява строителната фирма „Новите майстори“. Вероятно още един от първоначално обявения състав ще бъде сменен.

Боршош беше лидер на младежкото СДС. Работил е и за Бойко Борисов, когато беше кмет на София. Неговата фирма „Артишок“ продуцира много от хитовите моноспектакли на българската театрална сцена – на Камен Донев, Мариус Куркински, Мая Новоселска, Мариан Вълев. Боршош организира концерта на Хю Лори в зала 1 на НДК. Той стои и зад сериала на БНТ „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90