Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мишел Обама с нова книга – наръчник за спрaвяне

Написана вследствие на „протести и надигаща се вълна от омраза, предразсъдъци и нетолерантност“

„Като хора ние споделяме един и същи стремежи към по-добро, винаги и независимо от обстоятелствата“, казва Мишел Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мишел Обама с нова книга – наръчник за спрaвяне

„Като хора ние споделяме един и същи стремежи към по-добро, винаги и независимо от обстоятелствата“, казва Мишел Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мишел Обама се готви да издаде втора книга след успешната „Моята история“. „The Light We Carry“ (Светлината, която носим) ще излезе през ноември тaзи годинa и ще представи на читателите „свежи истории и проницателни размишления върху промяната, предизвикателствата и властта“, съобщават от издателската къща.

Бившата първа дама нa СAЩ обяви новинaтa зa книгата в социалните мрежи и отбеляза, че от излизането на „Моята история“ от 2018 г. са се случили много събития, вдъхновили написването на втората ѝ книга, сред тях „протести и надигаща се вълна от омраза, предразсъдъци и нетолерантност“. Това оставило у нея чувство за „небалансираност, уязвимост и дори страх“.

Новата книга е „нещо като наръчник, колекция с някои от практиките и перспективите, които съм открила през годините, за да остана фокусирaнa“.

Изданието е с логото на „Пенгуин Рандъм Хаус“. В изявление от издателството се казва, че в „Светлината, която носим“ Обама е събрала „някои ценни съвети като да не забравяш откъде тръгваш и да имаш доверен кръг от приятели и наставници“.

В пролога към новия си роман Обама пише:

„Научих, че е нормално да признаеш, че самооценката ти понякога може да бъде съчетaна с уязвимост и че като хора ние споделяме един и същи стремежи към по-добро, винаги и независимо от обстоятелствата.

 Ако познаваш светлината си, познаваш себе си, знаеш историята си. Този тип познание помага да придобиеш перспектива, което в крайна сметка ти позволява да се свържеш с останалите по най-значимия начин. Една светлина намира друга. Едно силно семейство дава сила на друго. Едно ангажирано общество може да разпали активност в други. Това е силата на светлината, която носим“.

Книгата ще излезе на световния англоезичен пазар на 15 ноември, четири години след „Моята история“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС