Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мишел Родригес прикани малцинствата да не крадат супергероите на белите

Мишел Родригес в центъра на поредния черно-бял скандал в Холивуд. - Мишел Родригес прикани малцинствата да не крадат супергероите на белите

Мишел Родригес в центъра на поредния черно-бял скандал в Холивуд.

Мишел Родригес, позната от поредицата „Бързи и яростни”, твърди, че няма да участва в продължението на „Зеленият фенер”. „Това е най-тъпото нещо, което някога съм чувала. Глупаво е най-вече заради цялата врява, която се вдига около малцинствата в Холивуд. Стига сте крали супергероите на белите. Измислете си свои. Какво толкова? Не е такава хамалогия”, коментира актрисата пред репортер на TMZ.

Малко след това актрисата от латиноамерикански произход побърза да се извини и публикува в интернет клип, в който обяснява позицията си.

„Явно думите ми са извадени от контекста и са разбрани по наистина крив начин, защото разбирам, че много хора са се обидили – казва Родригес. – Това, което наистина имах предвид, беше, че единственото, което в края на краищата има значение, е езикът. А езикът, на който говори Холивуд, е „успешна поредица”. Мисля, че има толкова много различни култури в Холивуд, които не са от бялата раса, и които със сигурност може да заимстват нещо от тяхната собствена митология. Съгласете се, че е доста нелепо да смениш расата или пола на някой комикс герой, само и само за да станат интересни за гледане. Време е хората от различните раси да напишат собствени легенди и митове, които по-късно да филмира Холивуд.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg