Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мишел Уелбек в България

Очаква се дата за посещението на противоречивия френски писател в Пловдив

Името на Мишел Уелбек се обявява сред участниците в „Европейски литературни срещи – Пловдив 2016“, но все още се очаква датата. - Мишел Уелбек в България

Името на Мишел Уелбек се обявява сред участниците в „Европейски литературни срещи – Пловдив 2016“, но все още се очаква датата.

Мишел Уелбек е един от писателите, които ще участват на международния форум „Европейски литературни срещи“ в Пловдив. От интервю с един от инициаторите на събитието, Недялко Славов, пред „Медиакафе“ разбираме, че в града под тепетата предстоят поредица от посещения на известни автори. Новината е съобщена и на сайта на Община Пловдив.

Началото дава Давид Фоенкинос на 13 септември. Френският писател, автор на „Шарлот“ и „Деликатност“, ще се срещне с пловдивчани от 19,00 в галерията „Постоянна експозиция „Енчо Пиронков“ в Стария град.

На 26 септември гостува Юз Алешковски, приятел и сподвижник на Йосиф Бродски, който от години отказва подобни литературни участия. Все пак обаче е откликнал на поканата от Пловдив.

Мануел Рико Рего пристига под тепетата на 10 октомври. Специално за срещата с Рико Рего, носител на най-високата испанска награда за литература – „Хуан-Рамон Хименес“, издателство „Жанет- 45” издава сборника му с лирични творби „Поеми“. А френската писателка и лауреат на „Гонкур“ Силви Жермен ще е в Пловдив на 16 ноември.

Колкото до Мишел Уелбек – неговото име се обявява сред участниците в „Европейски литературни срещи – Пловдив 2016“, но все още се очаква датата.

Вижте още: МИШЕЛ УЕЛБЕК: ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ХХ ВЕК

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, поетесата и издателка Божана Апостолова и писателя Недялко Славов.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах