Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мисия: Изчистване на имиджа

Разкаян, напълно откровен, хазартен – спаси ли Брад Пит репутацията си с едно интервю?

Като един от най-известните хора на планетата, рано или късно Пит трябваше да заговори за проблемите си, в опит да поеме контрола над историята и да продължи напред. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Мисия: Изчистване на имиджа

Като един от най-известните хора на планетата, рано или късно Пит трябваше да заговори за проблемите си, в опит да поеме контрола над историята и да продължи напред. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брад Пит избра страниците (и уебсайта) на едно лъскаво списание, за да даде първото си интервю след раздялата си с Анджелина Джоли и обвиненията, че е ударил техния син-тийнейджър. По всичко изглежда, че този внимателно пресметнат опит за възстановяване на опетнения му имидж е сработил.

Интервюто идва седем месеца след разпадането на „Бранджелина“ на фона на съобщения за физически сблъсък между Брад и 15-годишния Мадокс в частен самолет. Социалните служби и ФБР не предприеха действия срещу Пит. Имаше и слухове за афера на Брад с колежката му Марион Котияр – които тя отрече. Но репутацията му беше поставена под съмнение и оттогава той не вдигаше никакъв шум около себе си.

На сайта на Би Би Си Иън Йънгс търси отговор на въпроса как една от най-големите холивудски звезди започна ремонт на разклатения си имидж, за да продължи нататък. И отговорът изглежда е – като участва осемдневна фотосесия, обиколка на националните паркове в САЩ и дългото изповедално, философско интервю.

Като един от най-известните хора на планетата, рано или късно Пит трябваше да заговори за проблемите си, в опит да поеме контрола над историята и да продължи напред. Освен това, скоро ще излиза новия му филм, който получава няколко специални споменавания в статията. Пит трябва да го рекламира в медиите, както ще прави и със следващите си филми. Той не може да избегне и темата за развода и личните си проблеми. Но може да избере кое издание да използва, и какво да каже.

Пит дава първото си интервю в секцията „Стил“ на списания „Джентълмен Куотърли“ (GQ Style), в публикация, лъскава и като формат, и като тон на интервюто. Кореспондентът на GQ Майкъл Патернити задава въпросите си внимателно и със симпатия. Той така и не попита какво е станало на самолета.

Изборът на GQ надали ще откаже от темата много от останалите медии, напротив – интервюто със сигурност ще бъде цитирано от много други издания (и вече бе – появи се почти навсякъде). А според PR гуруто Марк Борковски, Пит е имал тотален контрол на публикацията – над текста, над снимките, над заглавието.

Пит изглежда добре и признава, че е имал проблем – твърди Борковски. – Той е много откровен и много честен. Напълно открит и директен – и това е забележителен момент в кариерата му!

В зависимост от това кой сайт или вестник четете, заглавията от интервюто са:

Брад е ходил на терапевт, за да преодолее развода си;

Той признава проблем с алкохола;

Слушал Франк Океан, за да преодолее раздялата;

Пит за алкохола, самотата и живота…;

И той носеше същия потник ($ 1000) като Хари Стайлс

В частите, които се отнасят до развода, Пит е примирен и отстъпчив, признава, че си е „самопричинил“ хаоса от последната половин година, но поставя „семейството на първо място“. Той „отказва“ да влезе в ожесточена съдебна битка с Анджелина и смята, че те трябва да овладеят ситуацията „с голяма грижа и деликатност“ заради децата.

Присъдата? Той е честният и чувствителен мъж, за който винаги сме го смятали.

Нататък следват коментари от различни медии, предимно на жени, възхитени от куража и откровеността на актьора, който като един истински джентълмен, вместо да отрича и да обвинява, „се хвърля с голи гърди върху меча на Анджелина и така печели битката с нея“, според заглавие на Е!News.

Във „Ванити Феър“ Кензи Брайънт пише:

„Пит очевидно е изучил много добре раздела за саморазголващите, признаващи-цялата-вина, нескриващи-никакви-недостатъци интервюта от наръчника за правилното поведение на развеждащите се знаменитости“.

Той се изправя пред нас откровен, изпълнен с разкаяние и иска светът да знае, че работи много упорито над себе си, за да стане по-добър човек“, добавя Брайънт.

Повечето автори на текстове, посветени на интервюто, трудно сдържат възхищението си от тази демонстрация на откритост и съжаления, макар че има и съмняващи се в абсолютната честност на Пит. В такива моменти много знаменитости се опитват да се скрият, за да избегнат неудобните въпроси, но Пит се справя с проблема „по най-човешкия възможен начин“, смята Борковски.

„Той знае, че тази история винаги ще го преследва. И след като така или иначе ще бъде принуден да говори за нея, той решава да каже всичко. Но, разбира се, моментът, в който да стане това, е добре пресметнат. Думите са старателно обмислени. Всичко е изчислено. И всичко е хазарт“, убеден е Борковски.

Според специалиста, в подобна ситуация мното звезди предпочитата да премълчат – но не и Брад Пит:

„Той пое голям риск и аз не се сещам за много други, които биха стигнали толкова далеч“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg