Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мисия по Стивън Кинг: Да се върнем във времето, да спасим Джон Кенеди

Снимат нов сериал по книга на Краля на хоръра

"11/22/63" на Стивън Кинг се превръща в поредното значимо телевизионно събитие. То ще бъде заснето от Джей Джей Ейбрамс (вляво). - Мисия по Стивън Кинг: Да се върнем във времето, да спасим Джон Кенеди

"11/22/63" на Стивън Кинг се превръща в поредното значимо телевизионно събитие. То ще бъде заснето от Джей Джей Ейбрамс (вляво).

След като романът му „Под купола” се превърна в сериал, сега друга творба на Стивън Кинг е на път да превземе телевизионните екрани. Джей Джей Ейбрамс се е заел със задачата да превърне книгата „11/22/63” в деветчасов сериал, съобщава „Холивуд рипортър”. Това е вторият съвместен проект на писателя и един от най-влиятелните кинаджии в Щатите.

„11/22/63” е трилър за учителя по английски Джейк Епинг, който по една случайност е и пътешественик във времето. Мисията на героя е да се върне в миналото, за да предотврати убийството на президента Джон Кенеди. Мисията му, разбира се, е възпрепятствана от Лий Харви Осуълд, любовта на Епинг и от още куп събития, които се случват в миналото, които е невъзможно да се променят.

„Джей Джей Ейбрамс и Стивън Кинг са двама от най-почитаните разказвачи на истории на нашето съвремие и ние сме развълнувани да работим с тях и с „Уорнър Брадърс Телевижън”. Сигурни сме, че ще поднесем на зрителя уникално представяне на едно от най-историческите събития на миналия век. „11/22/63” вече вибрира в публиката като бестселър и нямаме търпение да вдъхнем живот на това произведение и на екрана”, заявява Крейг Ъруич – старши вицепрезидент на HULU, интернет страницата, която позволява срещу абонамент да се гледат филми онлайн.

Пред „Холивуд рипортър” Ейбрамс споделя, че е фен на Стивън Кинг от основното училище: „Шансът да работя още веднъж с него, е толкова завладяващ, емоционален и интригуващ, със сигурност мога да кажа, че е сбъдната мечта за мен.”

”11/22/63“ е поредният телевизионен набег за Джей Джей Ейбръмс. Неговата продуцентска компания стои зад проектите Person o fInterest, а в момента тече усилена подготовка на „Западен свят”. Той е виновникът за една от най-големите телевизионни мистерии – „Изгубени”. Неговото дело са „Експериментът”, „Почти човек” и „Алкатрас”.

Ейбрамс е и режисьорът, филмирал седмия епизод на култовата поредица „Междузвездни войни”, както и следващите серии на поредиците „Мисията невъзможна” и „Стар Трек”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg