Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мистериозен черен пръстен над Казахстан (видео)

Страсти в интернет има ли извънземна намеса

Кръгът е престоял около 15 минути, после се е разсеял. - Мистериозен черен пръстен над Казахстан (видео)

Кръгът е престоял около 15 минути, после се е разсеял.

Зловещо клипче, заснето в село в северната част на Казахстан, предизвиква противоречиви коментари в социалните мрежи. Видеото е снимано сутринта в събота (4 април) и на не него се вижда почти перфектен черен кръг, очертан в небето за около 15 минути. Според експерти той е повече от 100 метра в диаметър и се намира на около 1,5 километра над земната повърхност.

„Беше като черен облак. Накрая се разсея като дим, но нямаше абсолютно никакъв мирис“, разказва местният жител Олег Меншиков пред казахстански медии.

Качването на видеото в сайта YouTube“ през уикенда провокира серия от предположения от всички краища на света – включително и че пръстенът е дело на извънземна сила.

Страстите на конспираторите обаче бързо бяха охладени от доцента по физика в Северния Казахстански университет Андрей Солодовник. Според него гиганският обръч е най-вероятно димен пръстен, дошъл от близката фабрика.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90