Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард

Звездата от Dead Can Dance и нашият хор с общи концерти в София и Пловдив

Много от песните в новия репертоар на „Мистерията на българските гласове“ са композирани от Петър Дундаков. Снимка: Светлана Бекярова - Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард

Много от песните в новия репертоар на „Мистерията на българските гласове“ са композирани от Петър Дундаков. Снимка: Светлана Бекярова

Лиса Джерард от Dead Can Dance влиза в новия проект на „Мистерията на българските гласове“. Хорът и австралийската певица ще го представят заедно в два големи концерта: на 6 юни в столичната зала „България“ и на 8 юни в Античния театър в Пловдив.

„Мистерията…“ ще изпълнят своя изцяло обновен репертоар от предстоящия си албум, който ще се появи на музикалния пазар наесен. Лиса Джерард, позната като композитор и изпълнител на филмова музика, носителка на „Златен глобус“ за музиката към филма „Гладиатор“, създадена съвместно с композитора Ханс Цимер, участва и в записите на българския проект. В част от песните участва и бийтбоксърът „Скилър“, а в почти всички нови композиции звучи немският перкусионист Дейвид Кукерман, който от дълги години работи и концертира с Лиса Джерард и Dead Can Dance. Публиката ще чуе още китара, гъдулка, контрабас и струнни инструменти.

Албумът се продуцира от „Шуберт мюзик пъблишинг“, а голяма част от песните в него са композирани от Петър Дундаков – музикален продуцент на студийните записи и музикален директор на концертите.

Целта на новия проект на „Мистерията…“ е, запазвайки традициите на българския фолклор, да потърси връзките между него и други традиции и култури, в които той се смесва, без да губи идентичността си.

Билетите за двата концерта вече са в продажба в интернет, на касите на НДК, в Български пощи, в някои молове.

Да си припомним изпълнения на „Мистерията“ и на Лиса Джерард:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90