Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Митовски пак спря плащането, правят му одит

Един от собствениците на "Камера" Димитър Митовски - Митовски пак спря плащането, правят му одит

Един от собствениците на "Камера" Димитър Митовски

Собствениците на продуцентска компания „Камера“ пак са спрели да плащат, научи „Площад Славейков“. През месец септември Митовски и Гочев бяха започнали да погасяват задълженията си към десетки от екипите на сериалите „Революция Z“ и „Фамилията“. Наличните пари обаче явно са приключили, защото между двете страни върви единствено кореспонденция по мейла.

През месец август актрисата Искра Донова направи проблема публичен, след като го огласи във фейсбук. Последва серия от обяснения на частните телевизионни продуценти, включително от председателя на тяхната асоциация Евтим Милошев, който обеща да съдейства за изплащането на дължимото.

Между „Камера“ и хората, които чакат хонорарите си от тях, се проведе среща на 20 август. След това отношенията им отново бяха замразени, въпреки уверенията на продуцентите, че ощетените ще бъдат информирани ежеседмично кога ще им бъдат изплатени изработените пари. Праз септември са били погасени част от задълженията към актьорите в главните роли, но останалите – актьорите във второстепенните роли, епизодиците, техническия екип, хората от реквизита, гардероба, грима дори, все още си очакват хонорарите.

Междувременно стана ясно, че Би Ти Ви извършва одит на проектите, които е имала с Димитър Митовски, Димитър Гочев и Росен Цанков.

„Площад Славейков“ получи част от уверенията на „Камера“, пратени по мейла до участниците в двата сериала, които преговарят за парите си. Вижте ги:

8 септември: „Има положително развитие, предстоят траншове, с които ще започнем пропорционално плащане към екипите.”

16 септември: „В момента вървят одитите, до края на седмицата ще бъдат завършени.”

24 септември: „Здравейте, колеги, утре завършва одитът на проекта. Очакваме плащане в най-скоро време.”

27 септември: „В началото на следващата седмица имаме уверение от страна на медията, че одитът ще бъде завършен. Това означава, че в най-скоро време ще пристъпим към плащания.”

13 октомври: „Нямаме развитие по отношение на одита.”

В момента актьорите и останалите участници в двата сериала се опитват да организират нова среща с продуцентите на „Камера“. В последното писмо, което са изпратили до офиса на Митовски, е предложено да се видят в периода 27-31 октомври. В случай на отказ, ощетените твъдят, че ще потърсят правата си чрез съда.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg