VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Митовски: Забавих плащанията заради икономическата криза

Няма липса на пари, твърди продуцентът

Димитър Митовски е платил основно на актьорите в главните роли, останалите продължават да чакат хонорарите си. - Митовски: Забавих плащанията заради икономическата криза

Димитър Митовски е платил основно на актьорите в главните роли, останалите продължават да чакат хонорарите си.

„Да, има забавяне (на плащанията), но това не е чуждо на продуцентския бизнес, а бих казал, че в момента е практика и в цялата държава поради силната икономическа криза“. Това твърди продуцентът Димитър Митовски в интервю пред Паола Хюсеин за „24 часа“ в отговор на разкритието, че дължи хонорари на десетки актьори, сценаристи и хора от техническите екипи на сериалите „Фамилията“ и „Революция Z“. 

Митовски казва, че фирмата му, в която е съдружник заедно с Димитър Гочев, не е във фалит: „Изобщо не може да се говори за никакъв фалит, това са недоброжелателни спекулации и слухове. Продуцентската ни компания „Камера“ е на пазара от 20 години и никога не е оставала длъжна на никого. Всеки един от хората, които са работили за нашата компания, ще си получи възнаграждението.“

Продуцентът обяснява, че екипите му са огромни и било нормално да има обидени, защото сред тях имало хора с различни интереси и емоции: „Винаги по време на работата ни може да се случат и странични неща, които да засегнат някого. Винаги може да има някой обиден, но според мен най-добрият вариант е, когато си обиден, да потърсиш диалог с човека, който те е накарал да се почувстваш така, а не да търсиш скандал в жълтата преса“.

Припомняме, че новината за забавянето на плащанията на „Камера“ не излезе в жълтата преса, а във фейсбук, където актрисата Искра Донова написа следното: „На вниманието на актьорите, участвали в „Революция Z“ и „Фамилията“ и по-скоро на тези 90 и няколко процента, на които не е платено: правя затворена група, за да се види кои сме, колко и докога не са ни плащали. Тъй като не мога да ви издирвам поединично, моля тези от вас, на които им писна мрънкането по кафенца с колеги и са готови с името си да застанат зад някакви действия, да ми пишат. На останалите, които се надяват някой друг да им гони правата, им пожелавам приятни снимки!“

По-късно пред „Площад Славейков“ Донова обясни: „В следствие на дълги месеци преговори кога ще ми бъдат изплатени хонорарите за сериала „Фамилията“, който снимах през месец декември, вече ми писна, – заяви Донова пред „Площад Славейков“. – Чух, че доста колеги също не са получили пари, и реших да поема някаква инициатива. Надявам се с колегите да направим нещо заедно, но мога и сама“. (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА)

„Нашите бюджети не са намалени и няма липса на пари, – продължава Митовски пред „24 часа“. – Има паричен поток, който е разпределен във времето с разплащателен план, определен по договора със съответните страни. Ние се опитваме да напаснем работата си по този план, заложен в договорите“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg