Млад български пианист с дебют в „Ла Скала“

Концертът на Емануил Иванов е част от наградата му като победител на конкурса „Феручо Бузони“ за 2019 г.

Емануил Иванов трябваше да изнесе серия от концерти след победата си в Италия, но не успя заради Ковид-пандемията. Снимка: Гуаданини Лука/Фейсбук Емануил Иванов - Млад български пианист с дебют в „Ла Скала“

Емануил Иванов трябваше да изнесе серия от концерти след победата си в Италия, но не успя заради Ковид-пандемията. Снимка: Гуаданини Лука/Фейсбук Емануил Иванов

22-годишният български пианист Емануил Иванов ще дебютира на сцената на „Ла Скала“ с концерт на 27 февруари. Събитието ще бъде без публика в залата, ще се излъчва на живо онлайн. Началото е в 20 ч. италианско време.

Концертът е част от наградата за Иванов като победител в Международния конкурс за пиано „Феручо Бузони“ в град Болцано през 2019 г. Той спечели първа награда с изпълнение на Концерт № 2 на Камий Сен-Санс. Пианистът трябваше да направи турне с международни изяви като победител на конкурса, но Ковид-19 промени тези планове.

В програмата на концерта са „Фантазии върху теми от Йохан Себастиан Бах“ на Феручо Бузони, „Mirror Collection“ на Морис Равел и Соната № 5 за пиано на Александър Скрябин.

В момента Иванов е възпитаник на Кралската консерватория в Бирмингам, негови учители са Паскал Немировски и Антъни Хюит.

Българската публика е имала възможност да го слуша – само месец след като стана лауреат на „Феручо Бузони“, през октомври 2019 г. Иванов бе част от концерта в зала „България“ по случай 75-годишнината от основаването на Националния филхармоничен хор. Той бе солист и на концерт на БНР на фестивала „Варненско лято 2020“, когато от Националното радио го обявиха за млад музикант на годината.

Концертът на Емануил Иванов в „Ла Скала“ може да бъде гледан тук, на Фейсбук страницата на „Ла Скала“ или в Ютюб канала на оперния театър от 21 ч. българско време.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах