Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Млад български пианист с дебют в „Ла Скала“

Концертът на Емануил Иванов е част от наградата му като победител на конкурса „Феручо Бузони“ за 2019 г.

Емануил Иванов трябваше да изнесе серия от концерти след победата си в Италия, но не успя заради Ковид-пандемията. Снимка: Гуаданини Лука/Фейсбук Емануил Иванов - Млад български пианист с дебют в „Ла Скала“

Емануил Иванов трябваше да изнесе серия от концерти след победата си в Италия, но не успя заради Ковид-пандемията. Снимка: Гуаданини Лука/Фейсбук Емануил Иванов

22-годишният български пианист Емануил Иванов ще дебютира на сцената на „Ла Скала“ с концерт на 27 февруари. Събитието ще бъде без публика в залата, ще се излъчва на живо онлайн. Началото е в 20 ч. италианско време.

Концертът е част от наградата за Иванов като победител в Международния конкурс за пиано „Феручо Бузони“ в град Болцано през 2019 г. Той спечели първа награда с изпълнение на Концерт № 2 на Камий Сен-Санс. Пианистът трябваше да направи турне с международни изяви като победител на конкурса, но Ковид-19 промени тези планове.

В програмата на концерта са „Фантазии върху теми от Йохан Себастиан Бах“ на Феручо Бузони, „Mirror Collection“ на Морис Равел и Соната № 5 за пиано на Александър Скрябин.

В момента Иванов е възпитаник на Кралската консерватория в Бирмингам, негови учители са Паскал Немировски и Антъни Хюит.

Българската публика е имала възможност да го слуша – само месец след като стана лауреат на „Феручо Бузони“, през октомври 2019 г. Иванов бе част от концерта в зала „България“ по случай 75-годишнината от основаването на Националния филхармоничен хор. Той бе солист и на концерт на БНР на фестивала „Варненско лято 2020“, когато от Националното радио го обявиха за млад музикант на годината.

Концертът на Емануил Иванов в „Ла Скала“ може да бъде гледан тук, на Фейсбук страницата на „Ла Скала“ или в Ютюб канала на оперния театър от 21 ч. българско време.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС