Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Младежкият театър пише на ББ: Унижението „Слави Бинев“ не се преглъща

Това е акт на гавра, но и на трагично неразбиране на ролята на културата

 - Младежкият театър пише на ББ: Унижението „Слави Бинев“ не се преглъща

С назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията за култура и медии се подиграха с нас, написаха в отворено писмо актьорите от Младежкия театър до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Румяна Бъчварова, министъра на културата Вежди Рашидов, председателя на Народното събрание Цецка Цачева, парламентарните групи на ГЕРБ и на Реформаторския блок.

Вижте целия текст на писмото:

„Отново се подиграха с нас. Назначаването на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии е поредната проява на пренебрежение и арогантност към нас, хората на културата. Няма разлика между предложението за назначаване на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и настоящето назначение. Такова унижение е трудно да се преглътне. Това е акт на гавра, но и на трагично неразбиране на ролята, която културата трябва да изпълнява в една демократична европейска държава. Още по-страшно звучи заплахата за демокрацията, когато под същия знаменател на неглижиране попадат и българските медии. Това е нeдопустим акт. Считайки, че г-н Бинев не може да има нито професионални, нито морални претенции за заемане на позицията Председател на комисията по култура и медии в 43-то Народно събрание, го призоваваме с достойнство да се оттегли в името на общата цел – съхраняване на българската култура и българската демокрация.

Ако гласът ни отново не бъде чут, си запазваме правото да пристъпим към ефективни съвместни протестни действия!“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС