Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Младежкият театър събира пари за респиратор за ИСУЛ

Трупата с дарителска кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“

Сцена от спектакъла „Кола Брьонон“, запис от който трупата излъчи на 27 март онлайн. Снимка: Младежки театър „Николай Бинев“ - Младежкият театър събира пари за респиратор за ИСУЛ

Сцена от спектакъла „Кола Брьонон“, запис от който трупата излъчи на 27 март онлайн. Снимка: Младежки театър „Николай Бинев“

Младежкият театър отправя призив за участие в дарителската кампания „Театърът и зрителите срещу COVID-19“. Поканата е към театралната гилдия, цялата културна общност и, разбира се, зрителите, които с общи усилия да съберат сумата от 45 хил. лв. Те ще бъдат вложени в закупуването на респиратор за дихателна реанимация, защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Началото бе поставено на 27 март, Международен ден на театъра, когато за първи път в историята си Младежкият остана с празен салон, а празникът бе отбелязан с онлайн излъчването на спектакъла „Кола Брьонон“. До момента са събрани 800 евро. Даренията се събират в платформата Helpkarma, там може да следите и колко пари са събрани до момента.

Вярваме, че тази инициатива ще има силата да обедини театралната гилдия и с нея да покажем на себе си и общността, че когато ни е отнето правото да лекуваме човешките души с изкуството, което правим ежедневно, то ни е дадена възможността да помогнем за спасяването на човешки животи с действията си във всеки следващ ден“, се казва в изявлението на Младежкия театър.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах