Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Младият Тони в предистория на „Семейство Сопрано“

Излезе първи трейлър на филма „Многото светци на Нюарк“ (видео)

Майкъл Гандолфини като младия Тони Сопрано. В „Семейство Сопрано“ това е образът, който играе баща му - Джеймс Гандолфини.  - Младият Тони в предистория на „Семейство Сопрано“

Майкъл Гандолфини като младия Тони Сопрано. В „Семейство Сопрано“ това е образът, който играе баща му - Джеймс Гандолфини.

Четиринадесет години след финала на сериала „Семейство Сопрано“ излезе първият трейлър към филма предистория на драмата. „The Many Saints of Newark“ (Многото светци на Нюарк) ще разкаже историята на младия Тони Сопрано и събитията, довели до превръщането му в хладнокръвния мафиотски бос, познат от сериала.

Действието се развива през 60-те години на миналия век, когато Тони (в ролята е Майкъл Гандолфини, син на Джеймс Гандолфини, въплътил Тони Сопрано в сериала) все още е в училище. Неуспехите му не са никак изненадващи за майка му (Вера Фармига). Младежът се чувства най-добре под попечителството на обичния си чичо Дики (Алесандро Нивола). Нюарк по времето на малкия Тони е разкъсван от протести срещу расизма, а няколко гангстери решават да се изправят срещу господството на всемогъщата мафиотска фамилия ДиМео, гласи синопсисът на филма. Във вихрушката на тези събития попада и Дики Молтизанти – чичото, който Тони особено цени. Докато Дики се бори да се справи с проблеми едновременно в личния си и в професионалния си живот, неговото влияние върху племенника му ще оформи тийнейджъра в страховития престъпен лидер.

В актьорския състав влизат още Лесли Одом Джуниър („Хамилтън“), Джон Бернтал („Живите мъртви“), Кори Стол („Полунощ в Париж“, „Къща от карти“) и Рей Лиота от „Добри момчета“.

С първия си трейлър филмът дава заявка, че ще остане верен на характера на сериала – показани са множество сцени на насилие, оръжия, вариращи от обикновени пистолети до резачки, обръща се внимание и на расовото напрежение, ескалирало до т. нар. Бунт в Нюарк от 1967 г. – четиридневен яростен протест, отнел живота на 26 души.

Филмът е продукция на „Ню Лайн Синема“ и „Уорнър брос“, в продуцентския екип е и Дейвид Чейс, създателят на „Семейство Сопрано“. Режисьор е Алън Тейлър.

През 2019 г. Чейс споделя пред „Дедлайн“:

„Дълго време бях против този филм и все още съм разтревожен“, казва през 2019-а Чейс пред „Дедлайн“, но се е интересувал от младежките години на Тони, тъй като те са интригуващи в исторически план.

Майкъл Гандолфини, който ще влезе в образа на младия Тони, е на 14, когато баща му Джеймс умира от сърдечен удар през 2013 г. по време на почивка в Рим. 22-годишният актьор, който до преди ангажимента си към новия филм не е гледал нито един епизод на „Семейство Сопрано“, трябвало да изгледа всички шест сезона в рамките на шест седмици, за да се подготви.

Филмът ще има американска премиера на 1 октомври и до края на същия месец ще може да се гледа в онлайн платформата на НВО.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg