POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Много дракони оправят горчивия вкус след края на „Троновете“

Пълен трейлър на „Домът на дракона“, който тръгва след месец (видео)

Драконите ще имат ключова роля в борбата за Железния трон. Снимка: Стопкадър от видеото - Много дракони оправят горчивия вкус след края на „Троновете“

Драконите ще имат ключова роля в борбата за Железния трон. Снимка: Стопкадър от видеото

Ожесточена борба за власт, неочаквани предателства и много дракони ще има в „Домът на дракона“, предисторията на „Игра на тронове“, до чиято премиера остава само месец. НВО пусна пълен трейлър на продукцията, който издава и повече от сюжета и по всичко изглежда, че зрителите най-сетне ще видят на екран гражданската война между Таргариените, позната във фолклора на Вестерос като „Танц с дракони“.

Трейлърът издава, че първият сезон ще се съсредоточи върху борбата за власт след смъртта на крал Визерис I. По традиция тронът трябва да отиде при дъщеря му Ренира Таргариен, но нейното право е оспорено от съвета на краля – „никоя жена не е сядала на трона досега“. Независимо от протеста им обаче Ренира – също като Денерис в „Троновете“ – е решена да надделее на всяка цена.

Право на трона смята, че има и Демон Таргариен, брат на Визерис и чичо на Ренира, който отдавна се готви да наследи властта. От видеото става ясно, че двамата ще впрегнат всички сили и дракони, за да седнат на трона.

Амбициозни планове крои и Алисан Хайтауър, най-близката приятелка на Ренира, която вижда възможност да издигне семейството си като се омъжи за бащата на приятелката си и така става втората съпруга на Визерис.

В актьорския състав влизат Пади Консидайн (крал Визерис), Мат Смит (Демон Таргариен), Мили Алкок и Ема Дарси (Ренира като млада и като по-възрастна), Оливия Кук (Алисан Хайтауър) и др. Шоурънъри на сериала са Райън Дж. Кондал и Мигел Сапочник. Рамин Джауади ще се завърне като композитор на Вестерос.

Първият сезон на „Домът на дракона“ е от 10 епизода и има тежка задача – да преодолее лошите чувства на зрителите след смятания за не особено успешен последен сезон на „Игра на тронове“. Новият сериал е базиран на „Огън и кръв“, романа на Дж. Р. Р. Мартин, посветен на историята на Таргариените.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС