Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Много попкултура по БНТ, Миро водещ на музикално риалити

Отново местят „Библиотеката“ - в неделя следобяд от ново студио

„Любимците на България“ започва на 23 септември с водещ Миро. Снмика: БНТ - Много попкултура по БНТ, Миро водещ на музикално риалити

„Любимците на България“ започва на 23 септември с водещ Миро. Снмика: БНТ

„Любимците на България“ ще бъдат избрани в ново риалити шоу на БНТ, съобщиха от медията. На 6 септември тръгва новата програмна схема за сезон 20/21 на обществената телевизия, която видимо залага много на попкултурата.

Новият мултимедиен проект „Любимците на България“ започва на 23 септември и ще бъде с водещ певеца Миро. До 12 септември всеки може да номинира в сайта на БНТ най-харесваните спортисти, актьори, музиканти, учени, личности за пример и инфлуенсъри. В съобщението за новото предаване изрично се подчертава, че „в класацията „Любимците на България” е забранено номинирането на лица, които се занимават активно с политика, кандидатстват или са кандидатствали наскоро за изборни длъжности“. Другото изрично условие е номинираните да са живи, но няма проблем, ако са прекратили кариерата си преди време. Категориите включват изявени личности в областите спорт, различни области на изкуството, наука, образование, медицина, мода, инфлуенсъри, популярни двойки и „други любимци“. В рамките на 12 епизода, всеки четвъртък, водещият и четирима панелисти в студиото ще представят любимите българи в различните категории. А кой е „Любимецът на България“ ще стане ясно на финало на шоуто на 16 декември.

Медията ще предложи още три нови предавания и удължен детско-юношески слот всеки следобед. В продължение на час и половина всеки делничен ден ще се излъчват анимационни поредици и младежки сериали.

Всяка сряда, като се започне от 15 септември, от 21 ч. ще се излъчва най-новото музикално шоу „Музика безкрай“, в което български поп и рок изпълнители ще участват на живо с най-големите си хитове. В събота от 14 ч. ще бъдат излъчвани любими български комедии, а всяка неделя от 13 ч. – обедни концерти на популярни изпълнители.

На 11 септември от 17 ч. тръгва двучасовият съботно-неделен публицистичен блок „Говори сега“ с водещ Мая Костадинова.

Вижте още: НОВ ПУБЛИЦИСТИЧЕН БЛОК ТРЪГВА ПО БНТ ПРЕЗ УИКЕНДА

Променен отново е денят и часът на излъчване на „Библиотеката“. Предаването с водещ Анна Ангелова вече ще се излъчва в неделя от 15,30 ч. от ново студио.

„История.бг“, едно от най-обичаните предавания в националната телевизия, след първия си брой на живо на 13 септември ще се излъчва само на запис поне до края на 2021 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90