Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Много шум за нищо“ на турне в 9 града

Най-дълго играната у нас пиеса на Шекспир е вече 18 години на сцена

Над 60 хиляди зрители са гледали постановката през 18-те ѝ години на сцена. - „Много шум за нищо“ на турне в 9 града

Над 60 хиляди зрители са гледали постановката през 18-те ѝ години на сцена.

Представлението „Много шум за нищо“ на Театър „Българска армия“ ще гастролира в девет града в рамките на само десет дни. Спектакълът е най-дълго играният у нас Шекспир – 18 години без прекъсване, а първият гастрол това лято ще е на 1 юли в Летния театър във Варна. Предстоят гостувания в Балчик (2 юли), Генерал Тошево (3 юли), Несебър (4 юли), Бургас (6 юли), Елхово (7 юли), Свиленград (8 юли), Казанлък (9 юли) и Русе (10 юли).

Пиесата на Барда е поставена от режисьора Красимир Спасов, а през годините е била гледана от повече от 60 хиляди зрители. Днес в представлението играят Веселин Ранков, Милен Миланов, Сашо Дойнов, Ненчо Илчев, Стефания Колева, Миро Косев, Йоанна Буковска, Иван Радоев, Георги Къркеланов, Георги Новаков, но в него преди са влизали актьори като Иван Радоев, Камен Донев, Стефан Вълдобрев (чиято е и музиката), Стоян Стоев, Асен Кисимов, Петьо Гюров, Илия Добрев.

„Ние много сме пътували, салоните са винаги не пълни, а препълнени – каза актьорът Милен Миланов пред Нова телевизия. – Има фенки и фенове, които са го гледали десетки пъти. Имахме случаи, в които артистите познават част от зрителите в салона.“

Миланов обясни, че е лоша практиката да се правят гастроли от по „двама-трима актьори“ от столични театри в провинцията и хората искат да гледат цялостно представление. Това е което и ще получат от „Много шум за нищо“ – 20 актьори, костюми, декор, реквизит.

„Лято е. Това е комедия, има много обрати, любов, изневери, трагика, но накрая всичко завършва добре – каза и Веселин Ранков. – Заповядайте, за да се порадвате на един прекрасен спектакъл!“

И ако днес сме свикнали да чуваме от речите на политиците много шум за нищо, то тогава трябва спектакълът на Армията да се казва „Много шум за нещо“, пошегува се Миланов.

„Изкуство винаги има много особен смисъл – не говорим само за театър, и то може би точно в такива времена, малко объркани и бездуховни – обясни той. – Хората трябва да намират оазиси, които да ги променят и то да ги променят у дома, в бита им. Театърът, добрата книга, добрата музика, добрата изложба, убеден съм, винаги променят по някакъв начин хората.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90