Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Момче откри скелет на динозавър на 100 млн. г. в Тексас (видео)

Влечугото е от групата Нодозавър - тревопасно същество от края на юрския период

Бащата и синът отишли да търсят фосили от риби, но открили останки от рядък динозавър. - Момче откри скелет на динозавър на 100 млн. г. в Тексас (видео)

Бащата и синът отишли да търсят фосили от риби, но открили останки от рядък динозавър.

Петгодишно момче откри останки от динозавър, живял преди около 100 милиона години, докато играел с баща си зад супермаркет в Мансфийлд, Тексас.

Откритието станало през септември миналата година, когато Тим Брис, пазач на зоопарка в Далас, завел сина си Уайли до зона зад търговския център. Двамата се надявали да открият фосили на риби, съобщава NBC News. Двамата все пак открили някои прешлени на мястото, но Уайли продължил да рови и направил удивително откритие.

„Пред мен той извади доста голямо парче кост – разказва Брис пред “Далас Морнинг Нюз“. – Размерът беше голям и предположих, че трябва да е нещо интересно.“

Бащата се оказал напълно прав. Според учените в „Саутърн Методист Юнивърсити“, Уайли е открил кости от скелета на рядък динозавър, датиран на 100 милиона години.

В петък специалисти започнаха разкопки на посоченото от бащата и сина място. Според първоначалните хипотези, древното влечуго принадлежи на групата Нодозавър – тревопасно същество, живяло в края на юрския период.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg