Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Момчета, които мечтаят за големия футбол, в нов детски сериал по БНТ

„Румбата, аз и Роналдо“ е семейна поредица в традицията на най-добрите ни детски филми

„Румбата, аз и Роналдо“ е история за момчета от малко градче, които имат за пример големите звезди на световния футбол. Снимка: БНТ - Момчета, които мечтаят за големия футбол, в нов детски сериал по БНТ

„Румбата, аз и Роналдо“ е история за момчета от малко градче, които имат за пример големите звезди на световния футбол. Снимка: БНТ

Нов български сериал в традицията на златните детски телевизионни поредици като „Войната на таралежите“ и „Васко да Гама от село Рупча“ започва по БНТ, съобщиха от националната телевизия. „Румбата, аз и Роналдо“ е история за момчета от малко градче, които мечтаят да си направят футболен отбор и някой ден да станат големи спортисти.

По пътя към мечтата си момчетата преодоляват препятствия, свързани с бандити от всякакъв вид. Преживяват предателства, създават приятелства, преминават през сериозни конфликти помежду си. Сблъскват се и със света на възрастните, където получават първите си сериозни житейски уроци. А докато търсят легендарно съкровище, някои откриват и първата любов.

Сценаристи на 8-серийния игрален филм са Александър Чобанов, Владислав Тинчев, Христина Апостолова и Христо Раянов. Режисьори са Александър Косев, Станислав Тодоров и Евтим Милошев, а оператор Мартин Балкански. Музиката е на Иван Тишев.

В главните роли ще видим Деян Донков, Васил Банов, Димо Алексиев, Гергана Данданова, Петя Силянова и децата актьори – Мартин Паунов (Мити), Мартин Методиев (Румбата), Ангел Христов (Роналдо), Илиан Божков, Дария Хаджийска, Далия Георгиева и др.

Деян Донков и Димо Алексиев (вдясно) в кадър от филма „Румбата, аз и Роналдо“. Снимка: БНТ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС