Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Момиче с аутизъм за пръв път в „Улица Сезам“

Джулия цели да създаде по-голяма информираност и съпричастност

Джулия засега няма да участва в телевизионното предаване, но ще е в електронните игри и истории на „Улица Сезам“. - Момиче с аутизъм за пръв път в „Улица Сезам“

Джулия засега няма да участва в телевизионното предаване, но ще е в електронните игри и истории на „Улица Сезам“.

Най-новият герой на „Улица Сезам“ е Джулия – малко момиченце, което има аутизъм. Тя ще е част от кампания, насочена срещу снемането на стигмата от това разстройство. Надеждите на създателите на предаването са Джулия да помогне и на онези, които имат ежедневен досег с аутизма.

Момиченцето ще бъде изобразено да „прави нещата малко по-различно“, докато си играе с останалите мъпети, сред които Елмо и Аби.

„Ако си на пет годинки и видиш друго дете, което избягва да те гледа в очите, може да помислиш, че то не иска да си играе с теб. Но не това е случаят – казва пред списание „Пийпъл“ Шери Уестин от „Улица Сезам“. – Искаме да създадем по-голяма информираност и съпричастност.“

Джулия, в средата, с Аби и Елмо.

Джулия, в средата, с Аби и Елмо.

Засега Джулия няма да участва в телевизионното предаване. Тя обаче ще бъде включена в онлайн и печатните издания на „Улица Сезам“.

„Семействата с деца с аутизъм са склонни да се насочват към цифрово съдържание, затова и създадохме Джулия дигитално – добавя Уестин. – Искаме родители и деца да разберат, че аутизмът не е некомфортна тема“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90