Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Монти Пайтън“ изпяха химн-гавра с англичаните на Световното по футбол

Трупата "Монти Пайтън" възпя бъдещия неуспех на англичаните на Световното по футбол. - „Монти Пайтън“ изпяха химн-гавра с англичаните на Световното по футбол

Трупата "Монти Пайтън" възпя бъдещия неуспех на англичаните на Световното по футбол.

Култовата комедийна трупа „Монти Пайтън“ записа анти-химн на Англия за Световното по футбол в Бразилия, което започва на 12 юни. Песента е кавър на Always Look On The Bright Side Of Life, написана и изпълнена в оригинал от Ерик Айдъл (Айдъл е един виновниците за шеметния успех на сериала „Летящият цирк на Монти Пайтън” – бел.ред.).

Безсрамно песимистични за шансовете на националния им отбор, актьорите добавиха още един сатиричен куплет. Те са убедени, че любимците им на терена няма да направят нищо, което да остане в аналите на спортната история на Острова.

Новият запис за пръв път ще беше представен пред публика следващия месец, когато „Монти Пайтън“ ще изнесат 10 представления в лондонската зала O2 Arena. За най-нетърпеливите фенове на Джон Клийз и компания Always Look On The Bright Side Of Life се предлага в iTunes.

Песента е написана през 1979 г. като част от саундтрака на филма „Животът на Браян”, в който участва Ерик Айдъл. Става особено популярна по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон преди две години. Оттогава тя се изпълнява почти на всяко по-значимо спортно събитие в Кралството.

Текстът в новия куплет звучи горе-долу така:

Когато си на Световното, имаш големи очаквания

и всеки иска неговият отбор да победи.

След това той те разочарова и футболистите се завръщат потиснати в града.

Тогава е време да си пуснем тази глупава песен…

Футболният съюз на Англия реши да не използва официалната песен на англичаните за световната купа – Greatest Day, написана от Гари Барлоу.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg