Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Овации за Морфов и „Полет над кукувиче гнездо“ в Скопие

Македонската преса величае режисьора

"Ние не сме готови все още за демократично общество. Българинът не е достатъчно образован и интелигентен, за да решава правилно и това умишлено се поддържа", твърди Александър Морфов. - Овации за Морфов и „Полет над кукувиче гнездо“ в Скопие

"Ние не сме готови все още за демократично общество. Българинът не е достатъчно образован и интелигентен, за да решава правилно и това умишлено се поддържа", твърди Александър Морфов.

Бурни овации получи марковият спектакъл на Александър Морфов „Полет над кукувиче гнездо“ в Скопие, съобщават от Народния театър. На 27 май трупата гостува в Македонския национален театър в рамките на първия Международния фестивал МНТ ФЕСТ.

При изключителен интерес е преминала пресконференцията на Морфов, ден преди да бъде показано представлението.

„Текстът на Кен Киси все още е актуален, въпреки че е написан преди 40-50 години, защото и днес човек има проблем да бъде своето аз“, заявил режисьорът пред скопската преса.

Вижте отзивите след представлението в македонската преса:

В. „Дневник“
„Александър Морфов още веднъж доказа, че е много голям европейски режисьор. Публиката не трепна три часа и половина, за да не пропусне нищо от представлението. Морфов ни показа как трябва и може да се работи, за да се стигне до върха. Спектакълът на Морфов доведе публиката до катарзис“.

В. „Вечер“
„Наистина беше удоволствие, рядка възможност и почти пречистващо преживяване да бъдеш свидетел на събитието „Полет над кукавичкото гнездо“ на театър „Иван Вазов“ от България. Повече от впечатляващо е да се види как актьорската енергия е съсредоточена и талантът на актьорите успява да докосне всяка струна на чувствата на зрителя… Разбира се, тази актьорска мечта се осъществява от 23-мата безупречни актьори и от режисьора Александър Морфов, който трансформира познатото четиво на Кен Киси, претворено в култовия филм на Милош Форман, в истински трагичен театрален спектакъл! Четата на Морфов се предвождаше от изключителния Деян Донков и Рени Врангова. Всички актьори създадоха едно живо тяло. Такава прецизна колективна актьорска игра не сме виждали отдавна не само по нашите сцени. Публиката възнагради актьорите с 20 минути овации“.

Актьорите Деян Донков и  Рени Врангова в сцена от "Полета". Снимка: Народен театър

Актьорите Деян Донков и Рени Врангова в сцена от „Полета“. Снимка: Народен театър

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС