VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Морфов събира хъшове пред „Кристал“

Културата на бунт срещу Слави Бинев

Вместо Слави Бинев оставка подаде Александър Морфов. - Морфов събира хъшове пред „Кристал“

Вместо Слави Бинев оставка подаде Александър Морфов.

Нов прочит на „Хъшове“ в реални условия ще направи днес Александър Морфов. Представлението, в което вече 10 години от сцената на Народния театър ехти „Да живей България!“, ще се разиграе на живо в градинката пред „Кристал“. Там от 14, 30 ч. е насрочен бунтът на интелектуалците, които искат оставката на Слави Бинев от Комисията по култура и медии в парламента.

На пресконференция във вторник Бинев отказа да подаде оставка, а критиците си нарече „платени революционери“. За да покаже абсурдността на архонта начело на културата, Александър Морфов сам по-късно същия ден подаде оставка от поста главен режисьор в Народния театър.

„Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на Комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие“, обясни режисьорът.

Като един съвременен Странджата днес Морфов ще събере своите хъшове срещу бившия съдържател на БИАД Морфов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg