POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Морфов се завърна в Народния театър – на гърдите на Алек Алексиев и Яна Титова

От сцената актьорът припомни на президента, че сме парламентарна република (видео)

Актьорът Алек Алексиев е един от най-активните доброволци в помощ на Украйна. Снимка: Стопкадър - Морфов се завърна в Народния театър – на гърдите на Алек Алексиев и Яна Титова

Актьорът Алек Алексиев е един от най-активните доброволци в помощ на Украйна. Снимка: Стопкадър

„Не виждам [тук] президента на република България, на когото бих искал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България!“ С тези думи актьорът Алек Алексиев връчи наградите за куклено майсторство на церемонията „Икар“ за 2023 г.

На сцената той, съпругата му Яна Титова и двете им дъщери излязоха със значки с флага на Украйна, а двамата актьори бяха облечени в черни тениски с надпис „Морфов“. Те призоваха колегите си от театъра да бъдат смели. Така Морфов символично се завърна в Народния театър след дисциплинарното му уволнение.

Алек Алексиев е един от най-активните доброволци в помощ на Украйна от самото начало на войната. Той събира дарения и няколко пъти пътува лично до линията на бойните действия, за да ги занесе на нуждаещите се.

Вижте още: ПЪЛЕН СПИСЪК НА НАГРАДИТЕ „ИКАР 2023“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90