POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Морган Фрийман: Не нападам жените, просто се шегувам

Не бива да се приравняват ужасни инциденти на сексуално насилие с погрешни комплименти или хумор, казва актьорът

„Аз съм опустошен, че 80 години от живота ми са изложени на опасност да бъдат подкопани за миг след публикации в медиите“, завява Морган Фрийман. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Морган Фрийман: Не нападам жените, просто се шегувам

„Аз съм опустошен, че 80 години от живота ми са изложени на опасност да бъдат подкопани за миг след публикации в медиите“, завява Морган Фрийман. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Морган Фрийман публикува второ извинение, след като осем жени го обвиниха в сексуален тормоз или неподходящо поведение. Актьорът моли действията му да не бъдат приравнявани със случаи на сексуално насилие или злоупотреба на работното място. Си Ен Ен първи съобщиха за обвиненията срещу актьора миналия четвъртък.

В новото изявление Фрийман заявява:

„Аз съм опустошен, че 80 години от живота ми са изложени на опасност да бъдат подкопани за миг след публикации в медиите. Всички жертви на насилие и тормоз заслужават да бъдат чути – и ние трябва да ги изслушаме, но не е правилно да се приравняват ужасни инциденти на сексуално насилие с погрешни комплименти или хумор.

Признавам, че съм човек, който чувства нужда да накара жените – и мъжете – да се чувстват ценени и в настроение около мен. Като част от това често съм се опитвал да се шегувам и да правя комплименти на жените, по лек и хумористичен начин. Очевидно не винаги се е получавало така, както съм възнамерявал. Затова се извиних и ще продължа да се извинявам на всеки, когото съм разстроил, но то е било несъзнателно.

Искам и да бъда съвсем ясен: не създавам опасна работна среда. Не съм нападал тези жени. Не съм им предлагал работа или повишение в замяна на секс. Всяко внушение, че съм правил такива неща, е напълно невярно“.

От Си Ен Ен обявиха, че са говорили с 16 души, осем от които смятат, че са били жертви на – според едни „тормоз“, а според други -„неуместно поведение“ на Фрийман. Останалите осем са казали, че са свидетели на предполагаемото поведение на актьора. 16-те заедно описват модел на неподходящо поведение на снимачната площадка, по време на промоциите на филмите му и в офисите на продуцентската му компания „Ревелейшънс Ентъртейнмънт“.

Четирима, работили на снимачни площадки с Морган Фрийман през последните десет години, твърдят, че той многократно е проявявал поведение, което кара жените да се чувстват неудобно по време на работа.

Вижте още: ОСЕМ ЖЕНИ ОБВИНЯВАТ МОРГАН ФРИЙМАН В СЕКСУАЛНО НАСИЛИЕ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg