Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Морган Фрийман с актьорски съвет към Диана Любенова: Отпусни се и слушай

Любовта ми към театъра започна, когато бях на 12. Това беше провидение

Морган Фрийман даде интервю за Диана Любенова, което ще бъде излъчено в събота сутринта по Би Ти Ви. - Морган Фрийман с актьорски съвет към Диана Любенова: Отпусни се и слушай

Морган Фрийман даде интервю за Диана Любенова, което ще бъде излъчено в събота сутринта по Би Ти Ви.

Какво е да получиш актьорски съвет от една от най-значимите фигури в този занаят? Това може да разкрие Диана Любенова, която получи шанс да седне на разговор с Морган Фрийман не просто като журналист, а като колега. Интервюто й с големия актьор ще бъде излъчено в предаването „Тази събота“ по Би Ти Ви.

Специално за читателите на „Площад Славейков“ Диана Любенова предостави част от интервюто. 

Диана Любенова: – Бихте ли ми дали няколко актьорски съвета. Как се подготвяте за вашите роли?

Морган Фрийман: – Чета сценария. Не са много нещата, които правя, освен ако не играя реално съществувала личност. В този случай наистина трябва да проуча героя си. Ако трябва да изиграя доктор и нямам идея как се държи скалпел, трябва наистина да се подготвиш. Но по отношение на играта, най- сигурният съвет, който бих дал на всеки е: Отпусни се. Кажи си текста. И слушай!

Д. Л.: – Ще ви върна назад във времето. Вярно ли е, че началото на вашата кариера започва в училищна пиеса, малко преди да влезете в гимназията? И това е станало, защото сте бил наказан заради едно момиче?

М. Ф.: – Това е малко преувеличено. Кариерата ми не започна тогава, всъщност това стана през 1967-ма, когато бях 30-годишен. Но любовта ми към театъра започна, когато бях на 12. Не беше наказание!

Д. Л.: – Не?

М. Ф.: – Не, не беше. Но имаше връзка с момиче, което много харесвах. И когато си на 12 – как казваш на момиче на твоята възраст, че го харесваш? Като избуташ стола под нея точно, когато сяда! И опитвайки се да избягам от нея, попадам в коридора на учителя ни по литература, който ме хвана, заведе ме в офиса си и каза: „Ето го и него!”. Стана ясно, че момичето, което харесвах, беше споменало за мен пред друг наш учител, който правеше прослушване за училищна пиеса. Така че не беше наказание – беше знак на съдбата, провидение.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

kapatovo.bg