Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Московски театър съди Стивън Спилбърг заради липса на комуникация и за пари

След началото на войната американският режисьор е лишил Московския американски театър от подкрепа

Стивън Спилбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Московски театър съди Стивън Спилбърг заради липса на комуникация и за пари

Стивън Спилбърг. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Московски театър подаде иск за 1,5 млн. долара срещу Стивън Спилбърг, съобщава „Газета.ру“, като цитира Телеграм канала „Mash“.

Московският американски театър е основан през 2021 г. в рамките на проекта „Световните театри – в Москва“. В него са поставяни спектакли по известни мюзикъли. При създаването на театъра Стивън Спилбърг се е договорил „да го издържа продуцентски и финансово“, твъри главният продуцент на културната институция Александър Ширяев. След началото на войната на Русия срещу Украйна американският режисьор е прекратил поддръжката на проекта, трупата от 50 души е загубила договорите и сцената си.

Сега Ширяев е изпратил документи за начало на съдебно дело срещу Спилбърг в Централния съд в Южна Калифорния. Искът е за милион и половина долара, които покриват инвестиционните разходи.

„Няма да търсим възмездие за морални вреди – заявява Ширяев. – Досега дори не знаем защо той прекрати контактите, няма никакви коментари по темата нито от негови представители, нито от него самия. Бихме намерили пари за съществуване и сами, ако той беше в една лодка с нас.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС