Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Московският кинофестивал започна, Теодор Ушев не е в Русия засега

Форумът открит с приветствие, изпратено от президента Путин

Теодор Ушев тази вечер ще представи филма си на кинофестивала „Бевърли хилс“ в Лос Анжелис. Снимка: Личен архив - Московският кинофестивал започна, Теодор Ушев не е в Русия засега

Теодор Ушев тази вечер ще представи филма си на кинофестивала „Бевърли хилс“ в Лос Анжелис. Снимка: Личен архив

Прожекцията на българо-канадския филм „Ф1.618“ на Московския фестивал ще бъде на 24 април, става ясно от публикуваната програма на форума. 45-тото издание на фестивала бе открито на 20 април лично от президента на събитието Никита Михалков и в присъствието на помощник-президента на Русия Владимир Медински. 

Медински прочете специални приветствени думи от руския президент Владимир Путин към всички участници в проявата, в които се споменава със задоволство, че на фестивала са пристигнали кинематографисти от различни страни. Сред тях не присъства българинът Теодор Ушев, засега не е ясно дали режисьорът на „Ф1.618“ ще пътува за Москва. В момента той е на кинофестивала „Бевърли хилс“ в Лос Анджелис, където тази вечер ще представи филма си.

ТЕОДОР УШЕВ: УЧАСТИЕТО МИ В МОСКОВСКИЯ  ФЕСТИВАЛ НЯМА НИЩО ОБЩО С КИНОТО

На пресконференция за откриването бе коментиран руският филм „Предизвикателство“ („Вызов“), заснет на Международната космическа станция. По думите на Никита Михалков, важното в този филм е, че това е „уникален световен опит в огромни мащаби“. По време на специалната премиера, организирана в Кремъл лично за Владимир Путин на 12 април, руският президент два пъти е повторил с гордост, че именно Русия за пръв път е снимала филм в Космоса. Руският държавен глава не е говорил за качествата на филма, а Михалков дори изрично е уточнил, че все още не го е гледал.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90