СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Москва: гол контрапротест в защита на сексуалния тормоз (видео, 18+)

Защо рускините обичат Харви Уайнстийн?

Пет момичета направиха контрапротест срещу всички, които заклеймяват Харви Уайнстийн като сексуален хищник и насилник. Снимка: Стопкадър - Москва: гол контрапротест в защита на сексуалния тормоз (видео, 18+)

Пет момичета направиха контрапротест срещу всички, които заклеймяват Харви Уайнстийн като сексуален хищник и насилник. Снимка: Стопкадър

Както знаем, либерално гнилият Запад предлага разврат и перверзии, на което консервативният Изток, най-вече в лицето на Русия – отговаря с висок морал, дълбока духовност и готовност за спасяване на света от пълна деградация. В тази връзка следващата новина звучи някак озадачаващо.   

Пет момичета са се съблекли голи пред американското посолство в Москва, в знак на подкрепа за холивудския продуцент Харви Уайнстийн, обвинен в многочислени случаи на сексуален тормоз и изнасилвания, съобщава Лента.ру. Това е един вид контрапротест срещу всички, които заклеймяват Уайнстийн като сексуален хищник и насилник.

Телевизионният канал РЕН публикува видеозапис от събитието. На него се вижда се (и се чува) как една от активистките самоотвержено разголилите се в московския студ (спрял навремето Наполеон и Хитлер), крещи разпалено:

„Ние дойдохме, за да подкрепим продуцента, който предлага на момичетата секс! Сексът – това е нещо хубаво, сексът — това е яко. Ние сме „за“, когато мъж предлага секс на момичета, защото това е супер!“, громи противника една от девойките, възмутена от противоестествените обвинения срещу филмовия магнат, който просто е следвал природата си.

„Той никого не е насилвал, той не ги е принуждавал“, настоява друго от момичетата.

Макар че и да ги е принуждавал – какво от това? Наскоро в Русия бе приет закон, който декриминализира част от случаите на семейно насилие – а нима Холивуд не е едно голямо артистично семейство?

Трето момиче пък носи гордо на голите си гърди надписа „I Love You, Harvey“.

Лента.ру съобщава, че две от активистките са били задържани от полицията (не американската, а руската) – не е ясно защо (може би за да не настинат).

https://youtu.be/rcJTvIK8jG4

Две американски медии съобщиха през октомври за няколко случая на сексуален тормоз от страна на Уайнстийн, последваха оплакванията на още десетки работили с продуцента жени – сред тях и много световно известни кинозвезди. Няколко актриси го обвиниха в изнасилване. На фона на техните признания много други личности от шоубизнеса в различни страни започнаха също да оповестяват за подобни случаи – във Франция като част от кампанията „Покажи свинята“. Всичко това предизвика дълбоко недоумение в Русия, където подобни отношения, изглежда, са напълно невъзможни (въпреки оплакването на една руска телевизионна журналистка, която ненаситният Харви се опитал да превземе в Кан). Затова и Русия стана единствената страна, в която бе организиран гол контрапротест в подкрепа на Уайнстийн.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg