VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Москва спира антируските филми

„Роки 4” вероятно няма да мине през цедката на руските цензори. - Москва спира антируските филми

„Роки 4” вероятно няма да мине през цедката на руските цензори.

Руският културен комитет заплаши да обяви за незаконни филмите, които показват държавата и нейните граждани по ”примитивен и глупав начин”. Политиците в Москва решиха, че са длъжни да предотвратят демонизирането на руснаците в седмото изкуство.

Въпреки че руснаците са едни от най-голямата аудитория на холивудското кино, техните депутати са на мнение, че трябва да забранят антируския киноматериал. Те вярват, че след конфликта в Украйна Щатите ще започнат да бият във филмите си по имиджа на братушките.

„Ще се въведат нови правила за показването на филми в страната. Такива, които ощетяват Русия и показват гражданите й по примитивен и глупав начин, няма да се прожектират”, казва Бату Касиков – член на Руския културен комитет.

В забранения списък ще попадат и филми, които показват руснаците като заплаха за човечеството.

Ако тази цензура се наложи в Русия, държавата на Владимир Путин ще се нареди до Китай – страна, в която американските филми се прожектират след стриктна селекция и цензура.

Вече има списък с филми, които са безопасни за патриотично настроените руснаци. В него място намират „Кабаре”, „Последният император”, „Титаник” и „Апокалипсис сега”.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90