Софийски международен панаир на книгата

Мрак, мистерия и още чудни твари във „Фантастични животни 2” (видео)

Джъд Лоу се изправя срещу Джони Деп в нова история от вселената на Хари Потър

Гринделвалд (Джони Деп) и Дъмбълдор (Джъд Лоу) са били приятели, докато не ги разделя злополучен инцидент със сестрата на Албус. - Мрак, мистерия и още чудни твари във „Фантастични животни 2” (видео)

Гринделвалд (Джони Деп) и Дъмбълдор (Джъд Лоу) са били приятели, докато не ги разделя злополучен инцидент със сестрата на Албус.

Магическите пръчки на всички фенове явно са били в изправност днес, когато от „Уорнър Брос“ попитаха дали почитателите на вълшебния свят на Хари Потър са готови за първия трейлър на „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“. Филмът излиза на 16 ноември.

Годината е 1927-а. Няколко месеца след събитията в първия филм черният магьосник Гелърт Гринделвалд (Джони Деп) успява да избяга от Магичния конгрес на Съединените щати и започва да събира последователи с цел да създаде чистокръвни магове, които да властват над не-магичните същества. Срещу него се изправят младият Албус Дъмбълдор (Джъд Лоу) и неговият ученик Нют Скамандър (Еди Редмейн), който няма представа в какво се забърква, когато заминава за Париж.

Интересно е да се отбележи, че според историята Дъмбълдор и Гринделвалд са били добри приятели преди злополучен инцидент, в който загива сестрата на Дъмбълдор.

Трейлърът обещава повече мрак и мистерия от първия филм, както и нови видове изумителни твари. От видяното можем да заключим, че (очаквано) Джъд Лоу се справя фантастично с отговорната роля на бъдещия директор на училището за магии и вълшебства „Хогуортс“.

Америка за България

Режисиран от Дейвид Йейтс, „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ ще бъде втората от общо пет части от франчайза „Wizarding World”, а сценарист е самата Дж. К. Роулинг.

ДС