Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Мраморен портрет на Ботев за 170-годишнината му

Поставят бюста в Музея за история на София

Портрет на Христо Ботев, дело на скулптора Йордан Кръчмаров. Снимка: Музей за история на София - Мраморен портрет на Ботев за 170-годишнината му

Портрет на Христо Ботев, дело на скулптора Йордан Кръчмаров. Снимка: Музей за история на София

Портрет от мрамор на Христо Ботев ще бъде открит на 5 януари в Музея за история София. Създаден от Йордан Кръчмаров през 1958 г., бюстът ще бъде поставен в централното фоайе на института.

Събитието е част от честванията за 170-ата годишнина на поета, роден на 6 януари 1848 г. в Калофер.

Датата ще бъде отбелязана и с други прояви – Български пощи издават пощенска карта с лика на Ботев, неин художник е Стоян Дечев. Валидирането на картата ще бъде по време на откриването на мраморния бюст на поета в Музея за история на София. Годишнината ще бъде отбелязана и пощенско-филателна изложба, образците в която са от колекцията на инж. Георги Мъндев.

 

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах